13 Temmuz 2011 Çarşamba

Bu aralar ne okuyoruz? Ne dinliyoruz? Ne izliyoruz?

En son Türkiyeye gittiğimizde evimizin yakınına çok güzel bir kitapçı açılmıştı. Hemen girip çocuk kitaplarını incelemeye başladığımda yanıma yetkili biri geldi ve yardım isteyip istemediğimi sordu. Ben de kızıma uygun kitap aradığımı ve neyi tavsiye edeceğini sordum. Ama çok da umutlu değildim alacağım cevaptan. Fakat yanıldım.. Hem de çok. Adını daha sonradan öğrendiğim Yıldıray Bey, ordaki tüm kitapları okumuş. Sadece okumuş demek yanlış olur, o kitapların içinde yaşamış. O heyecanla da bana anlattı bazılarını. Etkilenmemek mümkün değil çünkü o kadar büyük bir içtenlikle ve coşkuyla anlatıyor ki ordaki bütün kiapları almak istiyorsunuz. Daha sonraki konuşmamızda öğrendim ki kendisi ve eşi Banu Hanım aynı zamanda http://www.birdolapkitap.com/ sitesinin de yaratıcılarından.. Çok güzel bir site, hiç girmediyseniz mutlaka tavsiye ederim. O gün ordan eli kolu dolu çıktım... İyi satıcı buna derim ben :)

İşte o gün aldığımız kitaplardan biri de 'Süpürgede yer var mı?' isimli kitap...
Linkinden hem kitabın detayına bakabilir, hem de birdolapkitap'ın sitesinde dolanabilirsiniz.
http://www.birdolapkitap.com/2010/12/16/supurgede-yer-var-mi/


Daha çok kitap var Defne'nin sevdiği ve benim sizlerle paylaşacağım...

Sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum bu arada...


Geçtiğimiz haftasonu yeni bir film aldım Defnişe. Rusyada epeyce popüler olan ve çocuklar tarafından çok sevilen 'Лунтик' in hikayelerinden biri bu. Her birinde farklı temaların olduğu serinin bu dvdsinde 12 tane  kısa film var ve hepsi spor ile ilgili. Çok keyifli. Defniş de bayıldı. Hem Rus çizgi filmi olduğundan arkada İngilizce seslendirme de yok. Rahat rahat anne kız izliyebiliyoruz...



Luntik'in kendi sayfası da var. Daha detaylı bakmak isteyenler için  :
http://www.luntik.ru/



Birkaç tane arabada dinlemek için Türkçe çocuk şarkıları cdmiz olmasına rağmen genelde radyo dinlediğimizden daha çok Rusça çocuk şarkıları dinliyoruz... Gene en sevdiklerimizden biri :

Голубой вагон


Sizin sevdiğiniz Türkçe veya yabancı çocuk şarkıları hangileri... Paylaşırsanız sevinirim...

1 yorum:

  1. Ben Defnişime çocukluğumun, hatta gençliğimin, en favori kitabı olan "Küçük Prens"i saklıyorum.

    İyice anlayabilecek yaşa gelmesini dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil