1 Eylül 2011 Perşembe

Rusyada bir kez daha 'ilk zil' çaldı...

Sovyetlet Birliği yıllarından kalma bir gelenekle Rusya'da ilkokullar 1 Eylul tarihinde 'ilk zil' ile yeni öğretim yılına başlar... Geçen sene olduğu gibi bu yıl da bu 'ilk zil' bizim için de çaldı... :)

İşte bu sabah evimizde 'ilk zil' telaşı vardı... Aslında sanırım benden başka telaşlı olan da yoktu evde.. Ben gece bile doğrudürüst uyuyamadım, neden?  Defne bu sabah kreşe gidecek diye... Kızım heyecanlı mıydı... Pek sanmıyorum.. :)

Sabah erkenden uyandım, Defnişi uyandırmaya kıyamadım ama zaten tam vaktinde kurulu saat gibi kendisi uyandı ve hemen giyinmeye başladı. Hava neyse ki yağmurlu değildi, çünkü bugün için beyaz elbisemizi ve açık renk ayakkabılarımızı secmistik...

Birkaç gün öncesinden çiçeğimizi sipariş etmiştik ama gene de ya bir sorun olursa diye düşünmüyor değildim. Ama neyseki hiçbir sorun çıkmadı, çiçeğimiz sabahın 8'inde bizi bekliyordu... Kreşe doğru yola çıktık.


Defniş halinden memnun gözükse de arabada 'Ben kreşe gitmek istemiyorum' demeye başladı. Çok fazla üzerinde durmadım çünkü son günlerde hep arkadaşlarını özlediğinden bahsediyordu. Bir de  kaynaşma problemi olan bir çocuk değildir. Kreşe vardık, sınıfımızı bulduk, o anda bir çığlık koptu... Bir sürü çocuk 'Defffneeeeeeeeee' diye üzerimize atıldı... Geçen seneden sınıf arkadaşları... Bizimkisini görmeniz gerekiyordu, birden ortadan kayboldu. Benim elimde çiçek Defneye bakınıyorum... Bizimkisi hemen girmiş içeri başlamış arkadaşlarıyla oynamaya.... Sonra geldi bizi öptü ve 'ben oynamaya gidiyorum' dedi ve döndü arkasını gitti...

Bize de arkasından bakmak kaldı.... :)



1 yorum:

  1. Güzel kızıma beyaz ne çok yakışmıştır kimbilir :) Hepinizi çok özledim... sevgiler canım.Bu arada benim blog adresim tarchinmoscow.blogspot.com olarak değişti kuzum aklında olsun ;)tarchintasarim.blogspot.com da diğer adresim ;)

    YanıtlaSil