14 Aralık 2012 Cuma

Bu aralar ne okuyoruz...

Bu aralar okuduğumuz kitaplar değişti tabii.. Türkçe kitaplardan çok İngilizcelere yöneldik haliyle... Hem satın alıyoruz hem de her hafta okul kütüphanesinden 3 farklı kitap geliyor.. Okuyup ertesi hafta teslim edip, yenilerini alıyor Defne.. Sınıfının bir uygulaması bu... Fakat kitapları İngilizce değil de Türkçe okumamı istiyor.. Ben de aynı fikirdeyim, zaten yeterince İngilizce duyuyor günlük hayatında, kitapları en azından Türkçe okuyayım...

Kitap okuma sürecimiz enteresan... Defneye her gece kitap okuyorum son 3 yıldır sanırım. Bazen babası bazen ben, bazen de Valia okurdu.. Ama hep okundu... Kuzey hep bunu görerek büyüyor, ablasının yaptığı herşeyi taklit etmeyi seviyor... Konu kitaplar olunca biraz enteresan... Her ikisini de yanıma alıp okumayı seviyorum, Kuzey parmağıyla resimleri gösterip gülüyor başlangıçta ama bir iki sayfa sonra, kitabi kapatıp elimden çekip, kitap dolabının içine koyup, dolabın önüne geçiyor ve 'ııı-ıhhh' diye kafasını iki yana sallayıp, kapağı açtırtmıyor :) Komik adam... Resmen 'okuma' diyor... Tabii sonra klasik bir kardeş kavgası... Sonuç anne Kuzey'i yatırıyor ve Defneye kitap okumaya devam ediyor... :)

İşte geçenlerde aldığımız yeni kitabımız... Seçim çoğu zaman olduğu gibi gene Defneye ait.. Biz çok sevdik... Belki de Afrikada yaşadığımız için bu tarz kitapları çok daha fazla seviyoruz, bilemiyorum :)

1 yorum:

  1. Dedesi onun için Küçük Prens'i saklıyor. Kendisi okumaya başlayınca verecek.

    YanıtlaSil