1 Temmuz 2012 Pazar

Bu aralar neler okuyoruz

İstanbul'a gelir gelmez yaptığımız ilk işlerden biri hemen yan sokağımızda bulunan 'İyi Cüceler' kitapevine gidip Defne için kitap seçmek oluyor... Bu sefer 2 kitap satın aldık ve uzun zamandır yazmadığım 'Bu aralar neler okuyoruz' başlığında bunlardan birini sizinle paylaşmak istiyorum...

Kitabımızın adı : Kütüphanedeki Aslan

Hikayenin sıcaklığı kadar resimleri de insanın içini ısıtıyor bence. Bir aslanın kütüphaneye gelmesiyle birlikte orada yaşananları anlatıyor hikayemiz. Kurallara uymamız gerektiğini bir yandan anlatırken diğer yandan da bazı özel durumlarda kuralların çiğnenebileceğinden bahsediliyor. Sıcacık sevgi dolu bir hikaye. Bugüne kadar hiç kütüphaneye gitmemiş olan Defne için 'kütüphane çok enteresan' bir yer. Durban'a döndüğümüzde, buraya gelmeden bir gün önce keşfettiğim çocuk kütüphanesine, götürmeye söz verdim ona. 'Aslan olacak mı' diye sordu elbette ki.. Aslan olmayabilir ama maymun göreceğimize eminim :)

                                              Kütüphanedeki Aslan
                                           Özgün Adı: Library Lion
                                          Yazan: Michelle Knudsen
                                          Resimleyen: Kevin Hawkes
                                          Çeviren: Ekin Gökovalı
                                                Yaş grubu: 4+
 

2 yorum:

  1. İyi Cüceler 'i çok duydum..Hemen yan sokağınızda olması ne büyük şans diye düşünüyorum..Biz de kızımla kitaplar okuyoruz..Önerdiğiniz kitabı alınacaklar listeme aldım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. yazimi okuyup, kitap onerimi dikkate almaniz ne kadar guzel :) Tesekkurler. sevgiler :)

    YanıtlaSil